Go to Top

Национална Индивидуална Верига по Бадминтон

По повод на създаването на Национална Индивидуална Верига по Бадминтон за Ранглиста, искам да споделя едно ЛИЧНО блИЦ-интервю с всички Вас:

Консумирам/консумирал ли съм алкохол или цигари?
– Никога.

Откога се заразих (запознах) с Бадминтон?
– От април 2009г.

Откога съм Председател на СК Ракетлон – Варна?
– От декември 2009г.

Учредител (между другото, звучи поне като Министър) ли съм на Националната Индивидуална Верига по Бадминтон за Ранглиста?
– Да, такъв съм.

Направил ли съм шеметна кариера за срок само от три години?
– Kато чета горе написаното – така изглежда 😀

Как станах Учредител?
– Участвах в среща на която на която изложих позицията си относно организирането си на Националната Индивидуална Верига по Бадминтон за Ранглиста?

Защо съм се „набутал“ за Учредител (или кое не ми харесва в нашия спорт)?
1. Не харесвам липсата на правила.

2. Не харесвам „мишоците“ или по-точно:
– Някой, който си нарежда схемите както му е удобно (мой приятел вече цяла година не играе бадминтон, защото на един турнир „случайно“  попадна в поток, където всяка среща беше направо самоубийствена, а от другата страна на схемата бяха сложени само любители!!!).
– Някой, който с видимо голям кеф слиза от майсторите при любителите, за да се направи на „голямата работа“ и да си спечели сигурен медал.
– Не харесвам, когато срещу някой любител излиза да играе картотекиран съзтезател и му „разказва играта“.
– Не харесвам, когато някой организира турнир така, че някой ветеран да пътува 300/400км за да играе само две срещи, защото нямало вариант 12 двойки да се разпределят по друг начин освен в 4 групи по 3 отбора, за да се играе после на кръст!!!

3. Защото смятам, че всички клубове трябва да участват като Учредители във Верига,  Лига, Съюз, Сбор, Комплот  или каквото и да е, за да може да направим нещо заедно (тук Жечо е прав, че всички трябваше да бъдат известени), а не всички само да говорим и нищо да не вършим.

Заявил ли съм, че Турнирът на майстора – 2013 ще се проведе извън Веригата?
– Да (за справка – Живко). Поради причина, че нямаме собствена зала и че след наемането ѝ за 3-те дена на Турнира няма да остане какво да заделим за софтуерното обслужване и награден фонд.
– Обаче от друга страна желая да използваме нова, ясна и справедлива  система за разпределение на състезателите, която да се въведе от Веригата (която да бъде приета от всички НАС).

Печалбар ли съм?
– Продължавам да опитвам, ама нещо все не ми се получава 🙂
– Пример: Турнирът на майстора – 2012 излезе на  минус 2000,00 (две хиляди)лв. печалба (за справка – Сибо), но не сте ни чули или видели да се оплакваме, да опъваме сергии, на които да продаваме чорапи и гащи или да надуваме цените на нощувките, а напротив – направихме Турнира 3-дневен и дори осигурихме главен съдия и софтуер за безпроблемното му провеждане. Също така продължаваме да Ви предлагаме една от най-ниските цени за нощувки, в сравнение дори с тези в гр. Гълъбово например, което, повярвайте ми, в началото на активния летен сезон никак не е лесно).

В тази връзка дайте да седнем и да се разберем като сериозни хора за:
-хората
-нивата
-перата
-парата и т.н. 🙂

Дали съм излъган или съм се излъгал?
– Това и аз не съм спрял да се питам от декември 2009г., ама все още не знам (ако съм, си остава само и единствено за моя сметка!).

И накрая. Ще си посипя ли главата с пепел? 🙂
– Честно иска ми се, ама няма, само защото може да ми опада косата! 😀

Поздрави от Варна!

Хр. Ишков
Председател
СК РАКЕТЛОН – Варна

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.