Go to Top

VIII Турнир на Майстора

2010

НАРЕДБА

Уважаеми колеги,
Бих желал да Ви уведомя, че по молба на някои от Вас, освен в Хотел „Европа”, може да Ви осигурим нощувки и на цена от 18лв. на човек за двойна стая в хотел „Йо” ***  (в цената не е включена закуска, такава може да се осигури при желание след  допълнително заплащане от около 3 лв.). Хотелът е нов – построен през 2004 год. и се намира точно зад „Гранд Хотел – Варна” в центъра на к.к. „Св. Св. Констрантин и Елена” на 350м. от морето.  Всички стаи са с тераси с изглед към морето, климатизирани и оборудвани с телефон, телевизор със сателитни програми и минибар. На разположение на гостите са лоби-бар и басейн. За повече инфо и снимки на хотела: http://www.biznesa.com/modules/icontent/index.php?page=201 ).

Също така официалната вечеря няма да се проведе в ресторанта на Хотел „Европа”, а в най-големият ресторант  в к.к. „Св. Св. Констрантин и Елена” – ресторант „КОПИТОТО” (известен повече като „При бай Данчо – Кюфтето), който освен с битовия си стил и добрата си кухня ще се представи пред Вас и с богата програма от народни танци от всички краища на България (ако времето не ни изиграе лоша шега ще видим, а който иска може и да пробва, прочутите нестинарски танци). За повече инфо и снимки на ресторанта: http://kopitoto.net/bul.html .

Моля не забравяйте, че в неделя сутрин, който не го болят или не са му „изгорели” краката (след съзтезанието и официалната вечеря),  може да се включи в надпреварата по единично която ще се проведе в дициплини за мъже и за жени, без ограничение във възрастовата граница.

Ще Ви очаквамена корта… и на дансинга!

Хр. Ишков
СК „РАКЕТЛОН” – Варна

P.S. С цел да си спестим време на техническата конференция, моля при подаването на заявките за участие на съзтезателите, освен двете имена на играчите от двойката, да се уточнява и възрастовата граница според различните дисциплини, както следва:
-Двойки мъже (ЛЮБИТЕЛИ) – без възрастова граница
-Двойки жени (ЛЮБИТЕЛИ) – без възрастова граница
-Смесени двойки (ЛЮБИТЕЛИ) – без възрастова граница

-Двойки мъже (МАЙСТОРИ) –  до 50г.
-Двойки мъже (МАЙСТОРИ) –  над 50г.
-Двойки жени (МАЙСТОРИ) –  до 45г.
-Двойки жени (МАЙСТОРИ) –  над 45г.
-Смесени двойки (МАЙСТОРИ) –  без възрастова граница

Благодаря Ви предварително!

 

 

 

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

На 20 юни 2010г. завърши VIII Международно състезание по бадминтон за любители и ветерани ТУРНИР НА МАЙСТОРА – Варна, организиран от спортен клуб РАКЕТЛОН – в памет на дългогодишния бадминтон деятел Атанас Атанасов.

Турнирът се проведе от 19 до 20 юни 2010г. в Двореца на културата и спорта – Варна и премина в спортен дух и с много настроение сред  повече от 100-те участници от България, Румъния, Молдова и Унгария.

При двойките-жени в група „Любители” на финала се наложиха Мирослава Ташева/Надя Захариева (СК „Ракетлон” Варна) над Албена Лазарова (СК „Ракетлон”)/ Детелина Паскова (Козлодуй) след тайбрек с  2:1 гейма. Първо място при мъжете-единично в група „Елит” след оспорван финал срещу Петър Вълов (Габрово) спечели Сибин Атанасов (СК „Ракетлон”). Призови места за СК „РАКЕТЛОН” спечелиха и Мирослава Ташева/Борис Койчев – II-ро място при смесените двойки в група „Любители”; на II-ро място при двойките-мъже “Любители” се класираха Румен Лазаров/Радостин Желев (Ст.Загора), а при двойките-мъже „Майстори над 50 г.” Артюн Каспарян/Иван Тонев заеха II-ро място.

Наградният фонд на турнира бе осигурен с любезното съдействие на ЕСЕН ООД, официален представител на BABOLAT за България и E.ОН България Продажби АД, основен доставчик на електроенергия и ел. услуги за територията на Североизточна България.

Специален гост на спортното събитие бе д-р Пюзант Касабян, Председател на Българска Федерация Бадминтон, който поздрави всички участници в турнира и Управителния съвет на СК „Ракетлон” за отличната му организация. Д-р Касабян връчи новоучредената награда за феърплей на името на Андрей Сидоров на смесената двойка Антония Иванова/Любомир Славов (Кърджали), както и почетната награда за изключителен принос за развитието на бадминтона в гр. Варна на г-н Станимир Недев и на г-н Сибин Атанасов.

Снимки от събитието може да видите тук.

КЛАСИРАНЕ

I.Двойки мъже – Майстори над 50г.
1.Иван Парушев/ Добри Василев
2.Иван Тонев/ Артюн Каспарян /СК РАКЕТЛОН/
3.Красимир Зандов/ Братан Братанов /СК РАКЕТЛОН/

II.Двойки мъже – Любители
1.Антон Казлачев/ Тихомир Милев
2.Валентин Фансезов/ Ивайло Иванов
3. Веселин Десев/ Тихомир Василев

III.Двойки мъже – Майстори до 50г.
1.Пламен Борисов/ Атанас Ангелов
2.Румен Лазаров/ Радостин Желев
3.Васил Цаклев/ Теньо Тенев

IV.Двойки жени – Майстори
1.Cristin Ciuca/ Daniela Timufe
2.Илди/ Мария Йорданова
3.Антония Иванова/ Стела Василева

V.Двойки мъже – Елит
1. Живко Димитров/ Ясен Радев
2. Петър Вълов/ Момчил ВЪлов
3. Петър Гицов/ Нанко Чорчопов
4. Сибин Атанасов/ Иван Генов /СК РАКЕТЛОН/ АРДА Кърджали/

VI.Смесени двойки – Любители
1.Теньо Тенев/ Радостина Димитрова
2.Борис Койчев/ Мирослава Ташева /СК РАКЕТЛОН/
3.Владимир Нейчев/ Александра Нейчева

VII.Смесени двойки – Майстори
1.Живко Димитров/ Петя Георгиева
2.Евдокия Тинкова/ Радостин Янакиев
3.Cristina Ciuca/ Radu Ionescu

VIII. Двойки жени – Любители
1.Надя Захариева/ Мирослава Ташева /СК РАКЕТЛОН/
2.Албена Лазарова/ Детелина Паскова /СК РАКЕТЛОН / СК АЕЦ Козлодуй/
3.Албена Делчева/ Минка Андонова
3.Кера Василева/ Стефка Димова

FairPlay
Любомир Славов/ Антония Иванова

IX. Мъже – елит
1.Сибин Атанасов /СК РАКЕТЛОН/
2.Петър Вълов
3.Момчил Вълов
3.Анастас Хаджиангелов

badminton-shuttle

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.