Go to Top

Често задавани въпроси

10 причини защо е ПО-ДОБРЕ да играем бадминтон!

1.Доказан факт е, че редовната игра на бадминтон от поне 30 мин. на ден след задължителна загрявка, намалява риска от преждевременна смърт с 23 процента. Също така увеличава продължителността на живота с най-малко 2 години при хората на и над средна възраст. Което си е една добра причина 🙂

2.Играта на бадминтон може да намали нивата на лошия холестерол, липопротеините с ниска плътност и липопротеините много ниска плътност.

3.Играта на бадминтон спомага за увеличението на нивата на холестерола с висока плътност, известен като добрия холестерол, който намалява риска от сърдечни заболявания и сърдечни удари.

4.Редовната игра може да понижи стойностите на кръвното налягане, което прави спорта идеален и за лица страдащи от хипертония.

5.Бадминтонът като хоби и спорт е подходящ за хора, които са подложени на процедури за отслабване. Той е перфектното занимание, което може да се комбинира със здравословна диета, за да се улесни постигането на оптимално тегло за нечии височина и възраст.

6.Играта на бадминтон спомага предотвратяване на остеопорозата, поради честите движения на костите по време на игра. Честото практикуване на спорта подпомага произвеждането на повече калций от костните клетки, което е пряко свървано с развиването на костната структура и повишаването на здравината и.

7.Поради характера на движенията при играта на бадминтон, спортуването му може да помогне за предотвратяване на диабет, някои видове рак и други смъртоносни болести.

8.Спортуването ще Ви накара да се чуствате силни, мотивирани, ентусиазирани, уверени и млади. Бадминтонът помага също за намаляването на чувството на депресия, стрес, тревожност, спомага и за изграждането на пълноценна личност с чувство за спортсменство.

9.Бадминтонът е един много достъпен спорт, който няма да навреди на Вашия портфейл, ако искате да го практикувате по-често.

10.И най-накрая, но не на последно място бадминтона като игра, Ви предлага едно истинско и чисто удоволствие, примесено с много забавление.

badminton-kids

Любопитни факти за бадминтона

Бадминтонът е най-бързия ракетен спорт със скорост на перото достигаща над 320 км./ч.

Най-добрите пера за игра се правят от лявото крило на гъска.

В играта на бадминтон са нужни много повече скорост и издържливост, отколкото във всеки друг ракетен спорт (напр. тениса или скуоша).

При тениса повечето от ударите се изпълняват със замах с  цяла ръка, докато при бадминтона се използват удари с много по-разнообразна техника на изпълнение – от деликатни движения с китката и натиск с пръстите до удари с цяло тяло като забиви  и изтегляния.

Бадминтонът винаги се практикува на закрито в зала – няма да ви пече или да ви вали на главата и ще сте далече от комарите през лятото 🙂