Go to Top

Ракетлон мачкат на зоните

След  страхотното начало за  СК Ракетлон на Зоналното първенство за мъже и жени в град Русе, и младите таланти на клуба не закъсняха с резултатите от упорития труд в залата!

Първите, които се сблъскаха с конкуренцията бяха най-малките  Ракетлончета. На провелата се на 22.02.2014 Зона за момичета и момчета до 11г. СК Ракетлон се представи с три момичета. Димана Димитрова, Дамяна Михайлова и едва 9-годишната Демитра Атанасова . На дебютното си състезание момичетата показаха страхотен дух и воля за победа. С най-добро индивидуално класиране от турнира в Полски Тръмбеш си тръгна Димана Димитрова – 7-мо място, непосредствено след нея се нареди Дамяна Михайлова 8-мо място, а малката Демитра записа престижното за възрастта и 11-то място от 32 състезателки. На двойки в неочаквано добра комбинация Димана и Дамяна се пребориха за престижното трето място, а Демитра в комбинация с Михаела Димитрова от отбора на Приста Русе останаха на 6-то място.

Следващото препятствие за СК Ракетлон  беше Зоната до 17г. в град Разград.  В тази възрастова група бяхме само с един представител, който даде всичко от себе си (дори и една си ракета 😉 ) за успеха. Дилян Радев се класира на 5-то място на единично, 5-то на двойки и 3-то на смесени двойки.

Като за последно зонално първенство за годината на 2 март на Зоната до 15години в Разград СК Ракетлон  буквално размазаха конкуренцията!
При момичетата единично се игра Варненски финал: Мария Боевска и Рада Лазарова прегазиха конкуренцията в двата клона на схемата и се срещнаха на финала, където след  оспорвана борба надделя Боевска с 30 на 25 в геймове до 30точки. Третата представителка на клуба Паша Караиванова, която дебютира на републикански състезания зае 16-то място.
При момчета единично бомбата хвърли Радослав Маринов, който изненада всички и достигна до финал, където по-скоро физическите сили не му достигнаха да спечели първото място и остана втори.
На смесени двойки  “R- Team“ показаха, че са отработена двойка и без особени проблеми стигнаха до финала, където в много оспорвана среща Рада и Радо се наложиха над Симона Гърдева и Иван Марков от Русе и донесоха поредното призово класиране за СК Ракетлон.
Следващият удар по конкуренцията нанесоха двойките момичета – с отлична игра Мария Боевска и Рада Лазарова изиграха най-трудната си среща на полуфинала срещу отбора на Разград и на финала лесно се наложиха над Русенки и отново грабнаха първата позиция.

Едно голямо БРАВО на всички и смело напред към републиканските шампионати!

Comment (1)

  • Стефан Щерев 03.03.2014 - 18:24

    Браво! Браво!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.