Go to Top

За странните решения в БФ Бадминтон…

ОТВОРЕНО ПИСМО
ДО БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ БАДМИНТОН

 Уважаеми Г-да,

Искаме да изкажем искреното си разочарование от проведеното на 9 – 10.11.2013 г. Държавно Първенство Смесени Отбори.

Това писмо не е с цел да обвини конкретно никой, според нас обратната връзка е особено важна за доброто функциониране на структурата.

Интересно е защо първоначално обявените дати за турнира 8-10.11.2013г. не бяха спазени, при положение че седмица по-рано се получават заявките и ръководството е било наясно, че деветнадесет отбора ще вземат участие и в рамките на два дни не е възможно да се проведе нормален турнир? И това при  положение, че вече дори ветеранските турнири (със средно по 100 участника), организирани от клубовете по места, продължават по три дни и домакините използвайки софтуера на БФ Бадминтон, обявяват програмата с часовете на всички срещи два дни по-рано!!!

Къде в правилника на Българска Федерация Бадминтон е упоменато,че може да се играе Отборно състезание в групи по два отбора ? И как според вас спомагате за развитието на бадминтона в България, като по този начин пратихте директно девет отбора да си ходят след само една изиграна среща ?

Как стимулирате по–новите клубове да се развиват, при положение че във формата, в който проведохте турнира, шансовете бяха изравнени с нула. Как по-слабо субсидираните и по-отдалечените клубове да оправдаят разходите си?
Защо не обявихте предварително, че схемата на игра ще бъде такава?

Без да вземаме отношение от името на другите колеги искаме да споделим, че ако ние от СК”Ракетлон”-Варна и СК „Бадминтон“-Бургас знаехме че форматът ще е такъв, едва ли щяхме да се включим, особено имайки предвид отдалечеността ни от столицата и шансовете ни да преминем през 1-ви кръг.

Искаме да напомним, че това не е индивидуален шампионат, а ОТБОРЕН и не е нормално да се изиграе само ЕДНА среща!

А средствата, които изразходихме буквално напразно, можехме да вложим в развитието на детско-юношеските ни школи, защото и така БФ Бадминтон не помага особено на малките клубове!

С уважение:
Христо Ишков Председател СК РАКЕТЛОН – Варна
Мирослав Стаматов Треньор СК БАДМИНТОН – Бургас

13.11.2013
Варна/ Бургас

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.