Go to Top

Вътрешен одит ДЛШ/ДОШ – U15/U17 – 2020

В състезанието взеха участие 108 деца, нивото беше по-слабо от U13 в София. Над 50% играят федербал, при момчетата 8 (включително нашите състезатели) играят бадминтон, при девойките бяха 4. Щом на 1/4 финал имаше състезателки с тиганен хват на ракетата, сами трябва си направите изводите. Не отиват на добре нещата нито за бадминтона в страната, нито за БФБ.
Представянето на нашият отбор: незадоволително!

Не съм максималист или пък да искам само първи места. Не! Гледам реално на нещата и възможностите на всеки в даденото състезание. И най-важното – трябва да се борят за ВСЯКА точка, гейм или среща, а за съжаление това не го виждам (визирам всички състезатели на Ракетлон) …

Стилиян Стоименов
От целия турнир – само една изиграна среща на ниво (срещу представителят на Хасково). Било му казано от друг треньор в клуба да не му дава на бекхенд, бил много добър там! КОЛКО добър може да ти е бекхендът на 15 години?
И това се спазваше през цялата среща… Без коментар!
След срещата ми бе заявено, че ТОВА била срещата му и повече не можел, нямал сили! Верно ли? Катеров е изиграл 13-14 срещи и не мисля, че се е оплаквал. Изобщо!!!
В предишната среща момче с ракета за 20лв му взе 17 точки в първия гейм при равностойна игра.
Смесени двойки – колкото, толкова.
За финала на двойки мога да кажа, че беше най-слабата среща от всички финали. Не спряха да загряват в продължение на поне 20мин, станаха точно навреме, когато си чуха имената!
„Тренер не очакваш да ги бием, нали?“
Не, НЕ очаквам да ги биете, но очаквах поне да ИГРАЕТЕ!
Оценка: 4

Владимир Щерев
Още на старта на състезанието, в първата среща, беше екзекутиран от състезател с маратонки за крос! Страшният Нешев не е мръднал игрово, на ½ финал Катеров го размаза на 8 и 6!
Смесени двойки: една изиграна среща на 1/2 срещу сем. Катерови, поради липса на конкуренция. Влади игра на ниво, защото нямаше избор, но пак беше изпъстрено с греди и удари в странни и незнайни посоки.
Като цяло трябва да благодарим на Налбантова (треньори Диана и Стилиян) за избора.
За двойки писах по-горе.
Оценка: 5

Диляна Ангелова
Изигра целия турнир в меренге – леко меланхоличен, пред заспиване стил на всички дисциплини: WS, WD, XD. По време на полуфинала на XD направи 3 удара на ниво. Като цяло изигра срещите много приятелски – игра в центъра, скъсяване с тайминг 2 часа и къси от по метър! По стил приличаше на Валери от U13.
Оценка: 4

Не видях да се борите и да искате победата, не видях и нещата, които тренираме в залата. Но видях безброй непредизвикани грешки, а когато те са в изобилие – победата почти винаги е в отсрещната страна на корта.
На тези години бързата игра, съчетана с дълги/плоски на задна линия и остри скъсявания, почти винаги води до успех!
Както казвате: „Нищо, другата година!“

След края на състезателната година ще поговорим пак с всички, които искат да се развиват, ще чуя и вашите предложения за СТИМУЛИ, за да играете. Имате време да помислите.
Тогава влиза в сила и излитането (GTFO – за тези с OMG, 2Мъч чуек) от залата без предупреждение!

Ако случайно забравите за какво идвате в залата, гледайте това видео по-често.

Може някъде да съм в грешка с анализа – имаше свидетели в залата – може да чуем и тяхната гледна точка.

До всички родители и заинтересовани от клуба лица: на РИШ и РОШ може да идвате ЕДИНСТВЕНО след съгласието на клуба. Отделно, че по време на пандемията от Covid19 изобщо не е препоръчително ходенето по каквито и да било турнири!

ДЛШ U17 Хасково

Нивото на турнира не беше зле, за разлика от предишните шампионати, липсваха слаби състезатели току-що хванали ракетите, общият брой на участниците беше под 60.

Демитра Атанасова
От два перфектни партньора на XD (момчето стана първи на MS & MD) и WD, успя да вземе медал само в женските двойки с голямата помощ на Йоана Йорданова. На сингъл можеше да играе повече.

Моника Желева
На сингъл се представи добре и игра колкото можа, на двойки имаше партньор, който е финалист на MD. WD последната среща беше трагична….

Калояна Ненкова
На WS игра на предела на възможностите си. На XD партньорът ѝ не беше топ-модел и не пробиха. 😉 WD с Мони – последната среща беше …

Оценки няма, тъй като девойките два месеца почти не бяха стъпвали в залата. Жалко, че не се възползваха на максимум от партньорите си в двойките!

ДОШ U15 Хасково

Нещата за малко да заприличат на ДОШ 13U при момичетата в София. По точки сме третият по сила отбор, но имаше вероятност да останем извън финалната тройка, както се случи точно в София. Тук за малко Русе да ни обърнат с 3:2.

Владимир Щерев
Първият ден спа и игра вяло. Вторият ден игра на по-добро ниво – срещу Хасково и Стара Загора.
Оценка: 5

Стилиян Стоименов
Първият ден спа заедно с Владимир Щерев, загуби от Виктор Ангелов, което за малко да ни костваше класиране за финалната тройка. Срещу Денислав Ангелов (СЗ) игра на нивото, на което може.
Оценка: 4

Мартин Стратиев
Първият ден беше при другите спящи принцове, но се събуди в първия сингъл срещу Русе. Слабо кардио, много игра в центъра, но успя някак – на пук на статистиката – да спечели и помогна за класирането ни за финала.
Оценка: 6

Валери Боевски
Игра според възможностите си във 2-та двойката срещу Русе и Хасково, но ръста не е оправдание за множество непредизвикани грешки и много високите на мрежата.
Оценка: 4

Общо представяне: задоволително с оглед другите два отбора на финала.

Знам способностите на всеки наш състезател, не съм песимист или оптимист, виждам реално кой колко може да играе. Мартин Стратиев победи Калоян Великов (3ти на РИШ U13), това е пропуснат медал – рано го гилотинираха в София. Владимир Щерев победи Николай Колев (3ти на РИШ U15), пропуснат медал и него го спънаха рано в турнира…

На ДОШ U15 видях как Цветан Иванов игра срещу шампиона на U15 – Катеров, една глава по-висок от него…. Другата година ще ви създава големи неприятности, дано не останем на „който го бил, бил“.

Зимната подготовка ще наблегнем основно на НЕПРЕДВИДЕНИТЕ ГРЕШКИ, докато не започнете да играете бадминтон с разиграваният от 10-15 удара. Важи за всички.

След като се съберем в залата почти всички на тренировка и обсъдим представянето ви през 2020, ще влезе в сила и GTFO (при имитиране на тренировъчна дейност) със срок до първият РИШ от 2021.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.