Go to Top

Изявление на Христо Ишков

Скъпи приятели,

Изминаха неусетно почти 6 години, откакто СК РАКЕТЛОН – Варна започна своята дейност. За това време нашия екип с помощта на всички Вас, любителите на бадминтона, измина не лек път, през който успяхме да постигнем основната си цел: да възродим и масовизираме бадминтона в гр. Варна, като изградихме детско-юношеска школа и успяхме да привлечем към любимия ни спорт много нови любители и ветерани (не искам да обидя никого, но в тази категория автоматично влизат всички преминали 35 год. възраст 🙂 ). Доказателство за всичко това е, че докато на първия рожден ден на клуба през 2010г. празнуващите бяхме едва 20-на души-ентусиасти, на последното ни събиране за петия рожден ден на клуба вече бяхме повече от 100 души (отново само ентусиасти 🙂 ).
За съжаление мечтата ни за нова и модерна специализирана зала за бадминтон не се осъществи и за момента чакаме решението на Община Варна за начина, по който ще се доразвие замразения и строеж. Въпреки това успяхме отново да върнем Варна на картата на българския бадминтон. От една страна нашия треньорски екип само с по 3 тренировки седмично за 1,5 – 2 часа, успя да постигне чудеса и нашите прекрасни деца започнаха да печелят всички призови места на Зоналните първенства и Турнири, а също така и да се представят повече от достойно на Държавните първенства, където се изправяха срещу съперници трениращи двуразово по 5-6 пъти в седмицата! От друга страна продължихме и доразвихме концепцията на традиционния ежегоден Турнир на Майстора, провеждан в памет на дойаена на варненския бадминтон г-н Атанас Атанасов по начин, по който Турнирът от Национален (само за ветерани) прерасна в Международен (за всички възрастови групи), а участниците и гостите от няколко десетки достигнаха над 200 души. Надявам се, че няма да прозвучи нескромно ако отбележим, че с начина по който организирахме и проведохме тези 6 поредни издания на Турнира на Майстора, дадохме мощен тласък на турнирния туризъм в България и не случайно бяхме сред учредителите на Националната Верига по Бадминтон (с която в последствие се разделихме заради разминаване в концепциите за разпределянето на възрастовите групи и категории, както и заради високия размер на таксата за поддръжка искана от Веригата и заплащана от страна на участващите в нея клубове.)
На фона на всичко това за мен беше чест и гордост да бъда на поста Председател на Управителния съвет на СК Ракетлон-Варна. За мое съжаление обаче, през последната година и половина поради контузиите, които ме сполетяха вече не ме виждате „в корта“. Така се случи, че заради възстановяването си (което още продължава за неопределено време) и работата, която започнах по новия си бизнес-проект, вече не мога да отделям нужните според мен сили и време за клуба в направлението, където съм най-полезен, а именно: „извън корта“. Искам да уточня, за тези които не ме познават добре, че воденето на официалната кореспонденция с БФ Бадминтон, участието в организирането и провеждането на Турнира на Майстора, както и изнасянето на един доклад в края на годината, според моите стандарти, далеч не е добре свършена работа за един Председател. Поради тази причина и заради това, че за мен да съм Председател на СК РАКЕТЛОН – Варна никога не е било самоцел, а преди всичко отговорност смятам, че е време да отстъпя поста на човек, който ще бъде по-полезен от мен за СК РАКЕТЛОН –Варна. Надявам се моя заместник да бъде личност, която ще продължи по пътя който сме поели и ще вложи много желание, усърдие и плам в своята работа. В тази връзка до края на месец септември ще разгледаме всички кандидатури на желаещите да заемат поста Председател на СК РАКЕТЛОН – Варна.
Накрая, но не на последно място искам да благодаря на всички Вас, любителите на бадминтона в гр. Варна, не само за това, че подкрепяхте мен и целия организационен и треньорски екип през тези 6 години, но и за това, че когато не бяхте на нашето мнение винаги споделяхте с нас това, което Ви притесняваше или открито ни критикувахте за това, което не Ви харесваше.

За финал искам да завърша със следната мисъл в която искрено вярвям: „Понякога нещо си отива, за да може на неговото място да дойде нещо по-добро!“

Ще се видим на корта (рано или късно 😉 )!

Хр. Ишков
Председател
СК РАКЕТЛОН – Варна

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.