Go to Top

Сестри Стоеви спечелиха BWF Tour Super300

Супер успех за сестри Стоеви на турнира по бадминтон в Базел (Швейцария). През последните няколко години губят 3 пъти на финала (2017, 2018 и 2021) в Швейцария, крайно време беше да си вземат титлата, тя е и първа от турнирите с ранг BWF Tour Super300. Стискаме палци на Стоеви и на Константин Добрев – новият им треньор, да спечелят титлата и тази седмица в Orleans Masters BWF Tour Super100!

Да не забравим да поздравим и милата ни Федерация за пълното телевизионно мълчание с този аудио-скрийншот, крайно време е да си сверят часовника, отдавна е спрял!

Новината за големия успех беше отразена от няколко големи сайта и НИТО една дума в трите „големи“ телевизии БТВ/НОВА/БНТ. В 4 поредни новинарски СПОРТНИ емисии от неделя до понеделник вечерта единственото, което се повтаряше беше палатковият лагер на ЦСКА пред БФС с Бербо….. и малко локален баскет, това е!!!!

Като ниво BWF Tour Super300 се равнява приблизително на ATP Tour 250 в тениса. А сега си представете, ако някой български тенисист го спечели (Гришо е ясен) – за 24 часа дори и децата в детските ясли щяха да са научили!

За тази неадекватност от страна на БФБ в медийното отразяване и защо то е толкова важно за нашия спорт, пишем от 2017 насам. И няма да спрем!
Успех!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.