Go to Top

Ракетлон отново с добро представяне на зоните

През изминалите седмици завършиха зоналните първенства на Зона Северна България. Ето накратко и за нашето представяне:

На провелото се на 21.02.2015г. в гр.Полски Тръмбеш Зонално първенство по бадминтон до 17 години СК Ракетлон Варна се представи с четирима участника : Рада Лазарова, Радослав Маринов, Петър Драков и Дилян Радев.
От колата – направо на корта скочи Рада Лазарова и за съжаление малко не ѝ достигна да се пребори със завършилата на първо място състезателка на Разград и отпадна от надпреварата на единично още в самото начало.
Момчета имаха повече време за разгрявка и минаха по два кръга. Дилян Радев остана на пета позиция, като психиката му изигра лоша шега – при стабилни нерви спокойно можеше да играе финал. Изненада поднесоха Радослав Маринов и Петър Драков, които си поделиха третата позиция. Петър се бори като лъв на корта, което му заслужи прозвището Пешо-Шпагата(ударението е на второто „а” ;)) причината за което може да видите на снимките 😉
В надпреварата по двойки Петър и Дилян заеха трета позиция, а Рада и Деси от Полски Тръмбеш достигнаха престижната втора позиция.
При смесените двойки наши са местата от пето до седмо.

На 28.02 в Русе сили мериха нашите състезатели при мъже и жени. Въпреки ограниченият ни брой участници, СК Ракетлон успя да завоюва доста призови места.
На единично-мъже трети остана Данаил Кръстев, а на пето място – Тодор Бобуранов. При жените на Рени Атанасова не успя да се пребори на финала и остана втора, трета стана другата ни участничка при жените – 15 годишната Мария Боевска.
При двойките втори станаха Данаил Кръстев и Станислав Саралийски, а трети са Дилян Радев и Тодор Бобуранов.
В смесените двойки първото място безапелационно спечелиха отбора на тренерите Рени Атанасова и Данаил Кръстев, добро представяне записаха и другите ни две смесени двойки : Станислав Саралийски/Мария Боевска и Дилян Радев/Мария Маринова.
Благодарим на всички, които отделиха време, за да подпомогнат доброто класиране на Ракетлон на зона мъже и жени: Тодор Бобуранов, Мария Боевска, Мария Маринова, Радослав Маринов, Петър Драков, Дилян Радев, Станислав Саралийски и Данаил Кръстев.

На 1 март, след зоната за най-големите, дойде ред на състезанието при най-малките: до 11 години. Нашият клуб бе представен от Демитра Атанасова и Виктория Благоева. След множество оспорвани битки и сънища, предвещаващи призово класиране, малката Деми завоюва престижната трета позиция, а Вики остана на не по-малко престижното пето място. На двойки двете малки бъдещи шампионки заеха трето място, като малко повече рутина и мускули не им достигнаха да стигнат до финала.

С толкова малко часове за тренировка (които имаме отпуснати от ДКС), треньорите и управителният съвет на СК Ракетлон са много доволни от представянето на състезателите в зони северна България.
Продължаваме напред!
badminton-raketlon-varna

 

Снимки от зоните може да видите на нашата страница във Фейсбук ТУК

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.