Go to Top

Коледно Писмо 2019

Този декември СК Ракетлон става на 10 години!
През 2009 започнахме с едни идеи за развитието на бадминтона във Варна, повечето от тях с времето си останаха само идеи, а хората, които направиха този клуб, или се оттеглиха напълно или идват в залата много рядко.
Нещата не са розови, но откъм успехи годината беше много, много силна! 🏆🏅🏅🏅

Спортни успехи:
Все още сме много далеч от отборните купи и индивидуалните шампиони постигнати от Атанас Атанасов и СК „Бадминтон Варна„, но тази година и ние вдигнахме първата си републиканска купа. 2019 засега е най-успешна! Годината започнахме със зоните:
До 11г Валери Боевски стана втори на единички и първи на двойки, до 13г тотална доминация на СК Ракетлон: петте финала бяха играни само между състезатели на нашия клуб. До 15г. Демитра Атанасова зае II място на единично и III място на двойки, Моника Желева – III място единично и III място на двойки девойки, до 17г. Калояна Ненкова – II място единично и I място на смесени двойки.
Зонално Мъже и Жени: Ирена Атанасова – I място на смесени двойки с Пламен Стаматов, III място на единички и III място на двойки с Демитра Атанасова.

Държавен Отборен Шампионат U13Шампиони Момчета (Влади, Стилиян, Мартин & Валери) и V място за момичетата
Държавен Индивидуален Шампионат U13Шампиони Двойки Момчета: Владимир Щерев и Стилиян Стоименов. Завърнахме се с общо 8 отличия, за медали се пребориха и Диляна Ангелова и Габриела Джолева
Държавен Индивидуален Шампионат U11 – Два бронзови медала за Валери Боевски
Балканиада U13 – Владимир Щерев спечели бронзов медал от отборното и бронз на сингъл
ДИШ Мъже и Жени – Ирена Атанасова и Мария Боевска: осминафинал Двойки Жени

За спечелените безброй медали от Национална Верига по Бадминтон и Млади Таланти през тази година може да прочетете повече в нашия блог или във Facebook страницата ни. През 2019 направихме и перфектен десетдневен спортен детски лагер.

Финансово годината няма разлика от предходните 7-8, осезаема помощ от ФБФ, ММС или от някой сериозен спонсор липсва. През 2018-2019 се забеляза и значителен отлив на любители /причини неясни/, а децата идват на периоди – месец ги има, месец ги няма /причина не са първа и втора смяна в училище…през лятото, когато трябва да се тренира най-много, повечето не издържат на летните изкушения и залата остава или на втори план или за 15-ти септември/. Това като цяло е проблем на големите градове. Благодарение на бъдещите доктори от М.У. закрепихме 2019.

Единствената промяна за 2020 е, че детската тренировка става 5лв., засега без промяна остават цената за час на любители/ветерани, резервиране на корт, както и наемането на треньор.

Благодаря на тазгодишния основен дарител, пожелал да остане анонимен – с негова помощ бяга закупени 60 кутии пачи пера за нашата високо-технологична фабрика за дограма, ще имаме материал за известно време. 😉
Благодаря на всички родители за това, че подкрепят децата си във всеки един аспект, свързан с нашия спорт и на всички любители, бивши състезатели и професионалисти, които идват в залата – с ваша помощ поддържаме клуба и допринасяме за развитието на бадминтона във Варна.
Отново благодаря на студентите от Медицинският Университет, които също посещаваха редовно нашата зала.

Специално благодаря и на другите треньори в СК Ракетлон: Рени Атанасова и Цветан Цветков за работата им с най-малките ни деца и състезатели.

Мили професионалисти и състезатели, може от време на време да играете с и някой по-слаб от вас…клубът ни е една шепа хора, нищо няма да ви навреди ако бъдете по-толерантни към останалите – в съседните кортове и зад тях. Благодаря предварително!

Годината беше много силна, но винаги може повече, дано скоро имаме и републикански шампион на сингъл. 😉

Весели празници!
Сибо Атанасов

P.S.
Постът Председател СК Ракетлон все още чака своя нов деен и способен кандидат, които да развива и популяризира нашия клуб.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.