Go to Top

СК Ракетлон със сребро и бронз от турнира в Севлиево

И тази година СК Ракетлон взе участие в турнира за купа Хоталич в гр.Севлиево.
В оспорвана битка се хвърлиха: Димана Димитрова, Димана Боевска, Катрин Костадинова, Дамяна Михайлова, Александър Градев, Рафаел Велти и Стефан Джапанов.

В съревнованията взеха участие над 70 деца в 2 възрастови групи – до 11 и до 13 години. Независимо от еднаквата възраст в групите, на места по кортовете се открояваха състезатели тип „кандидат-студенти”, които доста затрудниха участници като нашите – в категория slim-fit супер перо :). Въпреки това, СК Ракетлон се представи очаквано добре (макар тренер Атанасов да бе на друго мнение, но само на моменти  🙂 ).

Дамяна, Димана Д. и Рафаел играха задоволително, Стефан се раздаде на 100% на корта, дори на моменти изненадвайки своя треньор. Александър имаше голямо желание за победа, но неясна по рода си магия му попречи да вземе така жадуваната от него победа :). Най-голямата изненада на турнира беше Катрин, която се бори неотказно за спечелване на всяка точка и игра много над възможностите, които показва на тренировка.

Резултати от турнира: Дамяна и Катрин достигнаха ¼ финал на единично; след супер оспорвани двубои и продължения в контра геймовете, Рафаел и Стефан и Димана Д. и Катрин изпуснаха бронзовите медали на двойки; Дамяна и Димана Б. достигнаха финала и взеха сребро на двойки при 11 годишните, а Димана Боевска не успя да достигне до финала на единично(единствено поради ръстови характеристики)  и се завърна с бронзов медал от турнира.

Треньорът Сибо Атанасов посъветва своите възпитаници да полагат повече старание по време на тренировките, а не да трупат активи в лицевите и коремните – така и резултатите няма да закъснеят!

P.S.
Снимките от турнира, благодарение на Венко Градев, може да видите в нашата Фейсбук страница ТУК

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.