Go to Top

Още един голям успех за българският бадминтон ще остане само във Facebook!

Още един голям успех за българският бадминтон за жалост ще остане само в кръга от приятелите на този спорт във Facebook.

Сестри Стоеви спечелиха сребърните медали при двойките на Европейското първенство в Дания, за малко (21-11: 15-21: 21-11) да бият и топ двойката на домакините и номер две в света Kamilla Rytter Juhl | Christinna Pedersen.
Благодарим на Габи и Стефани Стоеви, че продължават да тренират здраво и да се развиват, да печелят медали от все по-големи състезания и да радват българските любители на този спорт. Благодарим ви!

сестри стоеви

Снимки от всички финални срещи» на Европейското първенство в Kolding, Denmark.

Това, че двете най-гледани телевизии не казаха даже и изречение за този голям успех в централните си емисии в неделя, го разбираме –  не е техен ангажимент да следят некомерсиалните спортове и кой българин как се е представил, плюс това в световния видео обмен информацията от Европейското не е била в топ новините. Не можем да виним медиите.

Сега се замислете как в новините по всички големи канали влизат постоянно други успехи от световни и европейски състезания. За последно може да си спомним за златото в ски ориентирането на Станимир Беломъжев, както и за многобройните медали в олимпиадите по математика на 15-17 годишни деца. Да не мислите, че това влиза в световния видео обмен?! Точно заинтересованите организации подават тази информация към телевизионните канали.

Наскоро Българска Федерация Бадминтон |БФБ| отпразнува 50 години (аз имам спомени от 1983 година) и винаги е било трудно за спорт като нашият да оцелява в конкуренция с много комерсиалните спортове,  но тук не говорим за пари,  а за подаване на информация към големите телевизии, радио канали и Интернет сайтове. И не става дума да предават на живо All England, европейски шампионат или световното,  а само да се спомене, дори и без картина, за успехите на нашите топ състезатели.
Затова основна вина има БФБ. За толкова много години трябваше да е изградила стабилни информационни канали към всички големи медии, а след 2000 година и към големите спортни сайтове в Интернет.
Това не е непосилна задача, просто за федерацията това не е в приоритетите, а в последните години наистина имаме супер добри състезатели.

Какви са плюсовете от това да се отразяват големите спортни успехи в Българските медии, ли? Все повече родители и деца ще идват в залите по бадминтон, а както знаем всички – колкото повече деца започват да тренират бадминтон, толкова по-лесно ще откриваме и супер талантливите между тях, а после много по-често от клубовете ще излизат топ състезатели на световно ниво.

П.С.
Срамота е състезателите ни от световна класа САМИ да споделят успехите си в социалните мрежи!
А как федерацията помага на малките клубове в страната е съвсем друга тема.

Сибо Атанасов
СК Ракетлон

Comments (4)

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.