Go to Top

Правилник за вътрешния ред в залата по бадминтон

Правилник за вътрешния ред в залата за тренировки по бадминтон наСК РАКЕТЛОН – Варна

Във връзка с устойчиво растящият брой на любителите, практикуващи бадминтон и устойчиво непроменящите се параметри на залите в които тренираме (5 корта) и невъзможноста за провеждане на тренировки в други дни освен в обявените в момента, както и зачестилите напоследък оплаквания за липса на колегиалност и на недоразумения в залата за тренировки, желая да напомня на всички, че:

Влизането в кортовете става по-реда на пристигане на отделните съзтезатели в залата (като варианта един човек да пази места за напр. 3-ма други е недопустим).

– В дните с продължителност на тренировката от 3 часа при наличието на желаещи за игра, надхвърлящи макс. брой от 20 души, определяме лимит на продължителноста на тренировката от съответно 90 мин. на съзтезател, след изтичането на които в корта на негово място може да влезе друг играч до изтичането на третия час (напр. при начален час на тренировка от 17:00ч. първите 20 съзтезатели тренират до 18:30ч., а следващите 20 съзтезатели започват от 18:30ч. и продължават до 20:00ч.).

– При пълни кортове по всяко време важи правилото „съзтезател влиза в корта само на мястото на друг излязъл такъв” (напр. 8 или 16 души могат да „въртят” на съответно 1 или 2 корта за цялата продължителност на тренировката от 3 часа).

– Гореспоменатите правила се и ще се съблюдават и контролират от треньорите – Сибо Атанасов, Данаил Кръстев, Мартин Георгиев или Председателя на клуба – Христо Ишков в зависимост от това кой е НА смяна, като решенията на гореспоменатите контролиращи лица са окончателни и не подлежат на обсъждане по време на тренировката. Моля при наличие на оплаквания или предложения да се свържете с Председателят на клуба по всяко време на упоменатите контакти за връзка.

Разчитам, че няма да забравим фактът, че бадминтонът е масов спорт, който спортуваме за удоволствие и се надявам, че това  ще ни помогне да запазим  духът на разбирателство, колегиалност и уважение между съзтезателите на и извън корта, което от своя страна ще сведе до минимум цитирането на гореспоменатите правила с цел запазване на реда в залата по време на тренировка.

20.02.2012г.                                                                                                       Хр. Ишков
гр. Варна                                                                                                            Председател
СК РАКЕТЛОН – Варна

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.