Go to Top

Отново медали за СК Ракетлон от турнира в Шабла

На провелия се този уикенд Дванадесети национален турнир по бадминтон в гр.Шабла СК Ракетлон бе представен от 9 състезателя: Анжелика Димитрова, Димана Боевска, Дилян Радев, Илиян Дрянов, Мария Боевска, Паша Караиванова, Рада Лазарова, Соня Косева и Стефан Джапанов – във възрастови групи до 11 години, до 13 години и мъже и жени (като нашите мъже и жени бяха на по 14-15години 🙂

За Паша , Стефан и Анжелика това беше дебют на официално състезание по бадминтон – играха срещу деца, които тренират вече 4-5годнини и се бориха достойно! В групата на Дилян бяха шест от най-добрите бадминтонисти до 19 години в България в момента и той показа страхотно развитие от първото си състезание, което беше през март. Илиян, който взе само една среща в групата, но пък изненада всички в залата, защото победи състезателя, заел второто място на финала. Също прекрасна игра и борба видяхме от Соня, която за малко не успя да се класира с две победи и две загуби в групата.

Медалите за СК Ракетлон дойдоха от:
Паша Караиванова с бронз;
Рада Лазарова, която завоюва сребро при жените, и с малко повече самоувереност щеше да се пребори и на финала;
Димана Боевскасребърен медал при момичетата до 11г. Във всички срещи Димана спечели геймовете на по 5 и 6 точки, но на финала не успя да се мобилизира и загуби 22:20 и 21:17.
Мария Боевска – безапелационен златен медал при момичетата до 13г., без нито един загубен гейм в турнира.

Треньорът Рени Атанасова е изключително доволна от цялостното представяне на децата, които показаха воля и желание за игра и достойно представиха СК Ракетлон – Варна на турнира.

Comments (2)

  • Милко 26.08.2013 - 20:34

    И ние сме много радостни от децата и тренера. Да продължават да ни радват на терена,а ние ще ги забавляваме по партитата 🙂

  • Стефан Щерев 26.08.2013 - 23:11

    БРАВО на нашите млади състезатели! БРАВО и на тренера! 🙂

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.