Go to Top

Направихме още едно добро дело

Около една година и няколко месеца събирахме пластмасови капачки за каузата на фондация Идея в Действие и количеството, което предадохме този път беше близо 180кг (две коли пълни до горе с 10 литрови туби).

За втори път предаваме капачки и тази година ни се искаше да ги предадем за добра кауза в нашият град,  но ударихме на камък с Аз Вярвам и Помагам –  единствената фондация, която събира капачки във Варна.
След кратка кореспонденция с тази фондация разбрахме, че събраните капачки може да предадем само, ако са в кашони или в торби/ чували –  това било изискването на фирмата за изкупуване, с която работели. Тоест – нашите пластмасови туби не отговарят на условието за дарения.
Това на нас ни прозвуча все едно да решиш да направиш дарение и да не ти приемат парите, защото са в банкноти по два лева, а не по 20.
Темата е дълга, но само ще споменем,  че от фирмата, която ни изкупи капачките (може да не е било на най-добрата цена) споделиха, че цената е една и съща за двата вида пластмаса,  тоест и тубите също влизат в общата сметка. Тук оставяме размислите на вас…

От 180кг по курса на деня за изкупуване на пластмаса (за фондации цената уж е по-голяма) и след данък!!! по ЧЛ12 АЛ3 от ЗДДФЛ 10% останаха точно 48лв и 60ст. Преведохме по банков път общо 100лв (към момента не можем да си позволим да отделим повече) за каузата и се надяваме сумата, макар и малка, да бъде използвана за добри цели.

Благодарим на всички деца и родители, които ни помогнаха да съберем това огромно количество капачки,  голямо рамо удариха и от клиника Проф. Темелков, фирма Хрими ЕООД, както и строителна компания СТАТ ООД (ако сме пропуснали някого, молим да ни извини).

Продължаваме да събираме!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.