Go to Top

Коледно Писмо

Здравейте!
Като настоящ, но ВРЕМЕНЕН (ако случайно сте забравили) Председател на СК Ракетлон,
ще бъда доста по-кратък в обзора на 2016 и състоянието на клубае всеки има дар слово като ЕксПрезиденте Христо Ишков 😉 ), а и тъй като не обичам да държа публични речи, публикувам писмото си онлайн.

Измина още една година, през която състезателите на СК Ракетлон завоюваха много призови места.  На зоналните състезания до 11, 13, 15, 17 и 19 годишни, както и при мъжете и жените стигнахме много финали. След 7 години тренировки в залата успяхме да стигнем и до първи медал от Републиканско състезание, благодарение на Мария Боевска,  която е и в националния отбор за 17 годишни. Младите надежди на СК Ракетлон: Влади, Стельо (преди да тества земното претегляне) Теди, Деми, Мони и Димана също направиха добро представяне на състезанията в които участваха през годината. И ветераните, чиито спортен календар също беше доста натоварен, събраха няколко килограма медали през 2016.

Тук е мястото отново да благодаря на всички родители, които през година влязоха в ролята на треньори и превозвачи и подкрепяха децата на всеки турнир, на който нямахме възможност да осигурим наше присъствие.

Имаше години, в които варненският клуб на баща ми, Атанас Атанасов, поемаше всичко на състезателите: път, храна и нощувки,  но за съжаление това време може никога да не се върне.

От старта си СК Ракетлон – за 7 години –  е получил 500лв от БФБадминтон. Това обаче не пречи всяка година да плащаме членски внос за всеки състезател, нямаме подкрепа и от Общината, спонсори също нямаме. Финансовото състояние на клуба изобщо не е добро и досега сме оцелявали благодарение на входните такси за тренировка. 2017 се очертава да бъде много по-трудна от изминалата година. Ръководството на зала Черно Море обяви нова цена, два пъти и половина по-висока, заради ремонтите които са направили и силно се надявам тази цена да е различна през летния сезон, когато излизаме от ДКС. Ако цената се запази, има вероятност да почиваме през ваканцията.

И за да не бъда голословен: СК Ракетлон е един от малкото клубове в страната, които плащат толкова висок наем (само зала Европа в София е с по-висок наем), приблизителен на наем за търговски площи и оцеляването ни е наистина трудно.

Затова търсим нов Председател и спонсори.

Колкото до бъдещите спортни резултати: с 4 тренировки по 2ч на седмица може да се надяваме само на чудо за медали от големи състезания, много от клубовете в страната имат по 10 тренировки или залата си е изцяло тяхна,  точно там, с много труд и тренировки, изгряват истинските таланти.

П. С.  Знам, че всичко временно е вечно ;),  но за да се развива, на нашия клуб му трябва Председател, които може да отделя повече време за интересите на CK Ракетлон. Това, което искам аз е да тренирам децата, които наистина искат да станат добри състезатели.

Председател на СК Ракетлон
Сибо Атанасов

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.